ERZURUM / YAKUTİYE - Dumlupınar İlkokulu

Dumlupınar İlkokulu

Kazım Karabekir Paşa Mahallesi Balyoz Sokak T.N.40 Yakutiye/Erzurum
Vizyon
Okulumuzda, Öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin. Okulumuzda her veli, öğrencisine öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin. *Okulumuzda, hem öğretenler hem de öğrenenler birbirlerinin öğrenmesine ve birbirlerinin gelişimine yardımcı olmanın önemine inansın. Okulumuzda, çalışanlar gerekenleri yaparken kendilerinden emin olsun. Doğruları yaptıklarında alacakları cevaptan korkmasın ve gerekenleri yerine getirmede endişeleri olmasın.
Misyon
Biz bütün öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak,onların bilgili,becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için varız. Kendisine güvenen,kendini yenileyen,sorumluluklarını bilen ve yerine getiren yönetim,Öğretmen,öğrenci ve veli tablosunun oluşturulması.
Başarılar
Okulumuzdan kuruluşundan beri Bakan,Kaymakam,Öğretim Görevlisi,Okul Müdürü,Öğretmen vb. yetişmiştir.Ayrıca; *2000-2001 öğretim yılı Dış Ticaret Haftası Kompozisyon Yarışması Türkiye 3.´lüğü, *2003-2004 öğretim yılı Ariston Resim Yarışması il 1.´liği, *2006 yılı DPY sınavı il 8. ve 30. başarısı, *2009 yılı DPY sınavı bir sınıftan 7(yedi) öğrenci kazandı. *2010 yılı PYBS 7(yedi) öğrencimiz bursluluk kazandı. *Çanakkale ile ilgili şiir yarışması Türkiye 1.liği(5350 şiir arasından)
Kütüphane Kitap Sayısı :1910
08:30-11:40/12:20-13:50
KALORİFERLİ (Doğal Gaz)
Ulaşım
Ulaşım imkanında herhangi bir problem yoktur.Her türlü ulaşım mevcuttur.Halk otobüsü ve Yunus Emre Mah. minübüsleri ile okula ulaşılabilir.
Okulumuzda servis kullanımı oldukça azdır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Erzurum Kongresi´nin yapıldığı adını buradan alan Kongre Caddesine yakın konumdadır.
0 km.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı içerisinde Okul Futbol Takımı, Satranç Etkinlikleri yapılmaktadır.
e-Twinning Projesi- Tubitak Projesi-
Proje Çalışmaları
e-Twinning Proje Çalışmaları, Sağlıklı Yaşam,Sağlıklı Beslenme Proje çalışmaları yapılmaktadır.
Diğer Hususlar
Okulumuzda Ebru sanatları, Müzik Kursları, Resim Kursları, Yabancı Uyruklu Öğrenciler için Türkçe öğrenme Kursları, Okuma ve Yazma Kursları yapılmaktadır.